Spekkoek

INGREDIËNTEN
300 gram boter
250 gram witte basterdsuiker
15 eidooiers
5 eiwitten
150 gram bloem
120 mililiter kokosmelk
1 potje spekkoekkruiden
snufje zout

BEREIDINGSWIJZE

Meng 250 gram boter met de suiker tot een glad mengsel. Daarna mogen de eidooiers erbij. Dit moet je ongeveer 10 minuten goed doormengen!

Klop ondertussen de eiwitten luchtig. Klaar? Dan kan het bij het mengsel met de eidooiers. Let op: niet in één keer bij elkaar gooien, maar het liefst met een spatel toevoegen en er doorheen roeren. Tot slot kun je de kokosmelk aan het beslag toevoegen. Zorg dat dit 1 geheel wordt.

Om de spekkoek te kunnen opbouwen straks heb je uiteindelijk twee delen beslag nodig, verdeel hiervoor het beslag in tweeën en voeg aan 1 deel het potje spekkoekkruiden toe.

Verwarm ondertussen de oven op grillstand tot 160 graden. Vet een springvorm in met boter en smelt de overige 50 gram boter in een pan. Nu kun je gaan bakken! De eerste laag in de springvorm is het bruine deel. Bak deze 7 minuten op de grillstand (let op: zorg dat de spekkoek ongeveer 15cm van de grill af staat). Wanneer de laag een vaste structuur heeft haal je deze uit de oven, smeer je ‘m in met boter en voeg je een witte laag toe.

Herhaal dit proces totdat het deeg op is of jouw springvorm vol. Laat daarna de spekkoek even afkoelen in de springvorm, voordat je begint met smullen.

De volgende dag is de smaak nog beter!

*bewaren in de koelkast