Restaurant Spekuk gaat sluiten in de Drieharingstraat

Utrecht – Tien jaar geleden werd Jitske Jongedijk eigenaar van fine dining restaurant De Garde in de Drieharingstraat. In 2016 gooide ze het roer volledig om. Ze wilde dichter bij haar roots blijven en zo werd Indonesisch restaurant Spekuk geboren. Nu, tien jaar na de overname, heeft Jitske heeft de zaak verkocht. Ze voelt dat het tijd is voor een nieuwe stap. Tot en met de sluiting op zaterdag 23 juli kun je bij Spekuk genieten van rames, saté en Bintang bier.

“Spekuk gaat zeker niet helemaal verdwijnen, maar wel als restaurant en op deze plek”, vertelt Jitske. “Ik ben bezig met toekomstplannen, maar die zijn nog niet 100% rond. Het zal straks vooral wennen zijn om niet meer iedere dag in ‘de straat’ te zijn. Want één ding is zeker: ondernemen in de Drieharingstraat was in ieder geval nooit saai!”

Tien jaar in de Drieharingstraat
De restaurantstraat van Utrecht is in de afgelopen tien jaar enorm veranderd. Van meer aanloop van gasten door het verbouwde Hoog Catharijne tot de komst van grotere horecazaken met nieuwe, eigentijdse concepten. “Doordat het restaurantaanbod veranderde, ontstond het idee voor Spekuk. Terug naar mijn roots (het eten van mijn oma, met een moderne twist), en passend bij de rest van de straat. Ik ben nog steeds trots op deze beslissing en blij met het resultaat. Maar tien jaar is een mooie periode en het is hard werken in dit kleine, knusse restaurant. Dus ik kijk er naar uit om andere, nieuwe dingen te gaan doen!”

Oesterweekend en specials op zondag
Tot en met de sluiting staat er nog veel leuks op de planning, waaronder een Oesterweekend. Ook serveert Spekuk de komende tijd wisselende specials op zondag. De laatste menukaart koken ze de favoriete gerechten van het team. Op de social media van Spekuk vind je updates over de extra acties en de nieuwe plannen.

NOOT VOOR DE REDACTIE

Heb je vragen of wil je iets publiceren over Restaurant Spekuk? Mail naar info@spekuk.nl.